Geplande opname



Een tijd voor een geplande opname krijg je altijd eerst een gesprek met een anesthesioloog. De anesthesioloog zorgt ervoor dat je tijdens de ingreep geen pijn voelt. Soms krijg je een volledige narcose. Dat betekent dat je op de operatiekamer in slaap wordt gebracht. Het kan ook zijn dat de anesthesioloog voorstelt om je een plaatselijke verdoving te geven. In dat geval voel je nog steeds niets van de operatie, maar ben je niet helemaal in slaap. Hij of zij legt je dus al voor de opname alles goed uit.

Op de dag van opname kom je samen met je ouders naar de afdeling Kind & Jeugd. Die is op de begane grond. Als je geopereerd moet worden, mag je al zes uur voordat je komt niets meer eten en drinken; in het ziekenhuis noemen we dit nuchter zijn. Meer informatie hierover vind je in de folder anesthesie voor kinderen tot 18 jaar.  

Als je op de afdeling Kind & Jeugd komt, meld je je bij de balie. Een verpleegkundige neemt je mee naar je kamer. Soms moet je daar even wachten tot je op de operatiekamer aan de beurt ben. De verpleegkundige brengt je, als je dat wil samen met je ouders, naar de operatiekamer. In aansluiting aan de operatie wordt je even extra in de gaten gehouden op de verkoeverkamer (oftewel uitslaapkamer). Als je goed wakker bent en extra controles niet meer nodig zijn word je door de verpleegkundige van de afdeling Kind & Jeugd, en je ouders, weer opgehaald.

Zie ook