Wachttijden



Wij willen u graag zo snel mogelijk helpen. Toch is enige wachttijd niet altijd te voorkomen. Wij doen er wel alles aan om deze tijd zo kort mogelijk te houden. In het onderstaande overzicht staan de toegangstijden en verwachte wachttijden van het Elkerliek ziekenhuis. Wanneer u op een wachtlijst staat waarvan de wachttijd oploopt, nemen wij contact met u op. Heeft u hier vragen over, dan kunt u contact opnemen met het betreffende specialisme.

In de lijst hieronder ziet u de wachttijden per specialisme. De genoemde wachttijden zijn wachttijden in dagen.

Wachttijd
Wachttijd is de periode tussen het moment dat u een afspraak maakt voor de polikliniek of een indicatie krijgt voor een operatie of behandeling, tot het moment dat u terecht kunt. Het betreft de minimale wachttijd gerelateerd aan het betreffende specialisme. Deze wachttijd kan per specialist verschillen.
Wachttijd bij MRI, CT en echografie is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd is afhankelijk van het soort onderzoek dat gedaan wordt.
 
Wanneer is er wachttijd?
Wachttijd kan ontstaan door tussenkomst van een urgente ingreep of behandeling, spoedopnames en de beschikbaarheid van een specialist. Ook de capaciteit van verpleegafdelingen en de ruimte binnen operatie-, onderzoek en behandelafdelingen spelen mee. Bij spoedgevallen en speciale indicaties kunt u (via uw huisarts) altijd direct terecht in het ziekenhuis.
 
Indicatie wachttijd
Natuurlijk is het fijn om enig idee te hebben van de wachttijd. Bekijk daarom dit overzicht met een indicatie van de wachttijden. Let op: dit is dus een indicatie, er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachttijdgegevens. Voor specifieke gegevens kunt u contact opnemen met de afdeling Opname en Planning, telefoon 0492-59 59 65.

Wachtlijstbemiddeling
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.