Geconfronteerd worden met een ziekte grijpt in op uw leven. Het roept veel vragen en onzekerheden op. Vragen en onzekerheden die te maken hebben met het ziekteproces, de behandeling en/of het herstel.
Bijvoorbeeld:
Misschien herkent u dit. En zou u het fijn vinden hier eens met iemand over te praten. Met iemand die u psychische ondersteuning kan bieden en eventueel verdere hulp kan regelen.
De wijkverpleegkundige kan helpen een antwoord te vinden op uw vragen over uw ziekte, de behandeling en wat dit betekent voor uw dagelijks leven. Daarnaast vertelt zij u wat de mogelijkheden van de thuiszorg zijn. De wijkverpleegkundige brengt u (gemiddeld) twee huisbezoeken van ongeveer een uur. In het eerste bezoek bekijkt u samen met haar aan welke vragen specifiek aandacht besteedt moet worden. U bent degene die daarbij bepaalt of de mantelzorg hierbij aanwezig is. Wanneer u en de wijkverpleegkundige vinden dat er meer huisbezoeken gewenst zijn, kunt u dit met elkaar bespreken.
Advies Instructie en Voorlichting kan rechtstreeks door de afdelingsverpleegkundige worden aangevraagd, zonder CIZ-indicatie en zonder eigen bijdrage van de patiënt.
Als u gebruik wenst te maken van AIV zal de verpleegkundige in het ziekenhuis (van de verpleegafdeling of de polikliniek) u aanmelden bij de thuiszorgorganisatie.
De wijkverpleegkundige neemt dan binnen vijf werkdagen contact met u op voor het maken van een afspraak. Mocht u op dit moment geen gebruik willen maken van het AIV maar op een later moment wel, dan kunt u zelf contact opnemen met uw thuiszorgorganisatie.
Aan AIV bezoeken zijn geen kosten verbonden.
Wanneer u vragen hebt met betrekking tot AIV, kunt u zich het beste wenden tot de afdelingsverpleegkundige.
Copyright 2024 Elkerliek
Deze website maakt gebruik van cookies.