U bent opgenomen op verpleegafdeling 3C (Neurologie). Neurologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met de diagnose en de behandeling van aandoeningen aan het zenuwstelsel. Vanaf het moment van opname start een team van behandelaars om samen met u en uw naasten te werken aan uw herstel. In deze folder hebben we de belangrijkste informatie voor uw opname op een rijtje gezet.
Het behandelteam is multidisciplinair. Dat wil zeggen dat er meerdere hulpverleners met verschillende aandachtsgebieden in dit team zitten. Samen met u stellen zij uw behandelplan en zorgdoelen vast.
Het behandelteam bestaat uit:
Op onze afdeling zijn zeven neurologen werkzaam:
mevrouw drs. M.M. Bos
de heer drs. J.J. van Dillen
de heer drs. G.S. Grooters
mevrouw drs. D.F. Hemminga
de heer drs. A.J.M. Kok
mevrouw dr. R. van Koninsveld
de heer drs. P.P.A. Lenssen
Meer informatie over de specialisten zie www.elkerliek/neuro
Naast de neurologen is op onze afdeling ook een Physician Assistent aanwezig. De P.A. ondersteunt de neurologen. Zij is onder supervisie van de neurologen verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg op de afdeling. De P.A. voert o.a. gesprekken met de patiënt en zijn/haar familie, verricht lichamelijk onderzoek en is aanspreekpunt voor de neurologieverpleegkundige op de afdeling. De Physician Assistent op onze afdeling is mw. C. Verhagen.
Elke week vindt er een overleg plaats met het behandelteam, het zogenaamde multidisciplinair overleg. Het gevoerde zorgbeleid wordt beoordeeld en waar nodig bijgesteld. De uitkomst hiervan wordt direct na het overleg met u besproken. Het kan dan voorkomen dat naast u eigen neuroloog, meerdere medische professionals aan uw bed staan.
De verpleegafdeling heeft 20 bedden, verdeeld over een Brain-careunit en de verpleegunit. Voor patiënten in het acute of subacute stadium van bijvoorbeeld een herseninfarct, een hersenbloeding of een hersentrauma ten gevolge van een ongeval zijn speciale kamers ingericht, de Brain-care-unit.
De verpleegafdeling heeft éénpersoons-, tweepersoons- en vierpersoonskamers. Toiletten en wasgelegenheid zijn op alle kamers aanwezig. In uw kamer vindt u een eigen nachtkastje en een garderobekast met kluisje. Tevens is er een gezamenlijke koelkast aanwezig. Graag uw spullen in de koelkast voorzien van naam en datum. Om bloemen te verzorgen en in een vaas te zetten, is er bij de ingang naar de Braincare-unit een bloemenruimte.
Het verpleegteam werkt met kamertoewijzing. Dat betekent dat iedereen van het team één of twee kamers krijgt toebedeeld. Dit staat per dag vermeld op het witte bord aan de muur bij de teampost. U kunt bij deze verpleegkundige terecht voor alle voorkomende zaken, vragen of problemen.
In het ziekenhuis geldt een algemeen rookverbod.
07.15 uur:
Verpleegkundigen starten met de dagdienst. Zij voeren controles uit, medicijnen uit en helpen zo nodig bij de dagelijkse verzorging. De voedingsassistent deelt de maaltijden uit en verstrekt tussendoor drinken.
08.00 uur:
Het ontbijt wordt geserveerd.
12.00 uur:
De lunch wordt geserveerd.
17.00 uur:
De warme maaltijd wordt geserveerd.
22.30 uur:
Aanvang van de nachtdienst. Deze zal in de loop van de nacht regelmatig kijken of alles goed gaat met u. Wij schrijven u niet voor wanneer u moet gaan slapen, maar zorgt u er voor dat u zelf en uw medepatiënten voldoende nachtrust krijgen.
De bezoektijden zijn:
Bezoekers kunnen alleen via de gang van verpleegafdeling 3B/3C de Braincare-unit bereiken. Niet meer dan twee bezoekers per patiënt. In de centrale hal van het ziekenhuis kunt u buiten bezoektijden bezoekers ontvangen. Wilt u het melden als u de afdeling afgaat; dan weten we waar we u kunnen bereiken.
Het is niet altijd mogelijk om bepaalde activiteiten van het zorgproces (zoals onderzoek, behandeling, visite lopen) buiten de bezoektijden te plannen. Het kan dus zijn dat u als patiënt tijdens de bezoektijd uw bezoek tijdelijk niet kunt ontvangen. Wij vragen hiervoor uw begrip.
Heeft u zorg nodig na de ziekenhuisopname, dan schakelt uw arts de transferverpleegkundige in. Samen met u en uw naasten bespreekt zij wat u aan zorg nodig heeft. Zij overlegt met de juiste instantie en/of personen en treft daarmee de nodige regelingen.
Voorlopige ontslagdatum (VOD)
Op uw bedsideterminal staat een voorlopige ontslagdatum (VOD). Dit is een streefdatum die door de arts en eventueel andere hulpverleners is bepaald. Deze datum kan veranderen. De arts beslist over de definitieve ontslagdatum en de verpleegkundige zal u hierover tijdig informeren.
Ontslaggesprek
Voor u met ontslag gaat, neemt de verpleegkundige de ontslagpapieren met u door. Mocht u slecht ter been zijn en een rolstoel nodig hebben, laat deze vanuit de centrale hal meebrengen (€ 2,- borg).
De informatie over uw gezondheid is privé-informatie. Deze informatie wordt alleen aan u of een door u aangewezen contactpersoon gegeven. De verpleegkundige zal bij opname vragen of u een contactpersoon heeft die (medische) informatie over u mag ontvangen. Gelieve voor niet-dringende zaken pas na 11.00 uur contact op te nemen met de afdeling in verband met de verzorging.
Voor zover uw omstandigheden het toelaten hopen wij dat u het op de afdeling naar uw zin zult hebben. Mocht u niet tevreden zijn, aarzel dan niet uw ongenoegens kenbaar te maken aan uw verpleegkundige, de afdelingsmanager of uw arts. Heeft u nog vragen, stel ze gerust. Wij willen uw verblijf zo prettig mogelijk maken en u de zorg geven die u nodig heeft.
T: 0492 – 59 56 62
Copyright 2025 Elkerliek
Deze website maakt gebruik van cookies.