logo

Wondexpertisecentrum



U wordt verwacht op de polikliniek van de chirurgen op : _______________________________________
datum : ____________________________________
om : ____________________________________ uur
locatie : ____________________________________

Breng deze brochure op de dag van het onderzoek mee.

U bent in verband met uw wond doorverwezen naar het wondexpertisecentrum (WEC). Hier gaat u behandeld worden door het behandelteam van het WEC. Het WEC is een centrum waar de medewerkers gespecialiseerd zijn in de diagnostiek en behandeling van wonden. We behandelen onder andere wonden die na een operatie open zijn gegaan of gebleven, decubituswonden, wonden ontstaan na een trauma, diabetische voetwonden, wonden ten gevolgen van vaatlijden, brandwonden en wonden die ontstaan door kanker of door de behandeling hiervan.

Ons team bestaat uit:

  • Verpleegkundig specialist(en) wond en decubitus zorg
  • Wondverpleegkundige
  • Artsen zoals o.a. chirurg, revalidatie arts, internist
  • Gipskamer
  • Diëtiste en andere paramedische beroepen

Tijdens uw eerste afspraak krijgt u een gesprek met een verpleegkundig specialist. Zij is uw eerste aanspreekpunt en stuurt de rest van uw behandelteam aan. Tijdens dit gesprek wordt besproken hoe de wond is ontstaan, welke klachten u heeft en welke gevolgen uw wond heeft voor uw dagelijkse bezigheden. Indien nodig kan er aanvullend onderzoek gedaan of afgesproken worden. 

Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan voor u gemaakt waarin een advies voor de wondverzorging wordt opgenomen. Indien u de wond niet zelf kunt verzorgen, kan de thuiszorg daarvoor gevraagd worden.                

Verbandmiddelen

De verbandmiddelen die voorgeschreven worden tijdens uw bezoek aan het wondexpertisecentrum komen meestal van verbandmiddelenleverancier Onemed. Soms is het mogelijk om de materialen al meteen na u bezoek op te halen in het ziekenhuis. Wanneer dit niet mogelijk is, worden de materialen bij u thuisbezorgd. Mocht u te weinig materialen hebben tot aan de volgende controle, dan kunt u deze altijd zelf of door de thuiszorg bij laten bestellen via Onemed, telefoonnummer 0800 - 0662 (gratis). 

Let erop dat u geen materialen besteld net voor een controle bij het wondexpertisecentrum want we kunnen tijdens de controle wisselen van materialen. OneMed regelt de vergoeding van de verbandmaterialen direct met uw ziektekostenverzekering.

Vervolgafspraken

Zolang de wond open is, krijgt u na iedere afspraak een afspraak voor het volgende consult mee. Neem direct contact op met het wondexpertisecentrum als er in de tussentijd sprake is van:

  • Koorts
  • Roodheid rondom de wond die meer dan 3 cm buiten de wondrand zichtbaar is
  • Er toename is van wondvocht
  • Wanneer de wond meer pijn doet                

Consult op afstand

Huisartsen en de thuiszorg kunnen ook via email advies vragen aan het wondexpertisecentrum over uw wond. Dit gebeurt altijd na overleg met u en met uw goedkeuring. Zij sturen daarbij een foto en gegevens over uw wond via een beveiligd e-mailadres naar het wondexpertisecentrum zodat wij op afstand ook uw wond in de gaten kunnen houden en advies kunnen geven over de behandeling van uw wond.

Waar bevindt zich het wondexpertisecentrum

Het wondexpertisecentrum in Helmond bevindt zich op de poli chirurgie op de eerste etage. In Deurne (alleen op dinsdagmiddag) op de begane grond. Volg vanuit de centrale hal de bordjes chirurgie. Bij de polikliniek chirurgie aangekomen kunt u zich melden en daarna plaatsnemen in de wachtkamer.

Meer informatie 

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met de poli chirurgie, telefoonnummer:
0492 - 59 59 61. Ook kunt u contact met ons opnemen via e-mailadres WEC@elkerliek.nl. Graag dan ook uw naam en geboortedatum vermelden in de mail en eventueel een foto van uw wond. 

Het wondexpertise centrum is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 16.00 uur, met uitzondering van woensdagmiddag.

Voor meer informatie zie ook onze website:  www.elkerliek.nl/wondexpertisecentrum     

Contact


Polikliniek Chirurgie

Locatie Helmond
T: 0492 – 59 59 61

Locatie Deurne
T: 0493 – 32 89 21


© 2024 Elkerliek ziekenhuis
CHI-36043
Laatst bewerkt: 25-6-2024