logo

Aanvullende zorg voor ouderen



Ouderen hebben een verhoogd risico om door ziek zijn en de ziekenhuisopname achteruit te gaan in het normale dagelijks functioneren. Ook kan een ziekenhuisopname onzekerheid en spanningen geven. Wij doen ons best om het verblijf in het Elkerliek zo prettig mogelijk te maken. Om oudere patiënten extra persoonlijke aandacht te geven is er aanvullende zorg beschikbaar, namelijk het GIDZ-programma (Geriatrie In De Ziekenhuizen).

GIDZ-programma

Dit programma biedt door inzet van geschoolde vrijwilligers extra ondersteuning voor patiënten van 70 jaar en ouder, die een risico lopen op lichamelijke/psychische achteruitgang en/of een groter risico hebben op een delier (acute verwardheid bij lichamelijke ontregeling). Ouderen waarbij de geriater hoofdbehandelaar of medebehandelaar is, komen in aanmerking voor dit programma.

Vrijwilligers van het Elkerliek

De vrijwilligers van het GIDZ-programma voeren dagelijks activiteiten uit om ouderen te helpen tijdens hun ziekenhuisopname. Zij stellen patiënten op hun gemak en bieden passende activiteiten aan.

GIDZ-medewerkers kunnen:

  • ondersteunen met bewegen;
  • ondersteunen bij (gezamenlijke) maaltijden;
  • ondersteunen bij een activiteit;
  • daginvulling bieden;
  • ondersteunen bij oriëntatie.

Aanwezigheid op de afdeling

De vrijwilligers zijn twee keer per dag aanwezig op de afdeling. In overleg met de verantwoordelijke verpleegkundige bezoeken zij patiënten die deelnemen aan het GIDZ-programma. Activiteiten worden altijd in overleg met de patiënt gedaan.

Meer informatie

Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de afdelingsverpleegkundige.

Contact


Polikliniek Geriatrie

Locatie Helmond
T: 0492 – 59 59 67


© 2024 Elkerliek ziekenhuis
GER-51988
Laatst bewerkt: 23-5-2024