Deze algemene informatie kan niet altijd recht doen aan iedere individuele situatie. Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal de plastisch chirurg ze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.
Het hebben van relatief grote schaamlippen kan voor vrouwen een reden zijn om zich daarvoor te schamen. De binnenste, kleine schaamlippen zijn dan vergroot in verhouding tot de buitenste schaamlippen. Dit kan niet alleen heel ontsierend zijn, ook kan men er veel hinder van ondervinden, zoals bijvoorbeeld bij het fietsen of het dragen van strakke kleding. Een schaamlipcorrectie kan uitkomst bieden.
Tijdens het consult bij uw plastisch chirurg heeft u uitgebreid de gelegenheid uw klachten en wensen te bespreken. Het te behandelen gebied wordt onderzocht en aan de hand van dit onderzoek wordt er samen met u de juiste behandelmethode bepaald. Tevens wordt er tijdens het consult ingegaan op uw medische geschiedenis, de ingreep zelf en de verwachtingen van het resultaat.
Een schaamlipcorrectie vindt plaats onder algehele of locale anesthesie. Voorafgaand aan de behandeling raden wij u aan minimaal een week van te voren geen bloedverdunnende middelen te gebruiken en niet te roken en/of alcohol te drinken. Dit alles kan nabloedingen en een slechte wondgenezing veroorzaken en zodoende het uiteindelijke resultaat negatief beïnvloeden. Indien u voor de operatie nuchter moet zijn, mag u acht uur voor de operatie niet meer eten en drinken. Uw plastisch chirurg zal dit allemaal met u bespreken. De plastische chirurg verwijdert het huidoverschot van de kleine, binnenste schaamlippen. Ze worden dan weer kleiner dan de grote schaamlippen. De huid wordt gehecht met dun oplosbaar hechtmateriaal, het is per situatie afhankelijk of dit hechtmateriaal verwijderd moet worden.
Na de ingreep wordt u in de rustkamer verzorgd door onze gediplomeerde verpleegkundigen. Meestal bent u na de operatie snel pijnvrij. Na controle en goedkeuring van uw plastisch chirurg kunt u meestal na korte tijd de kliniek weer verlaten.
Wij raden u aan om na de operatie een weekje rustig aan te doen, zodat de wond de tijd krijgt om goed te genezen. Over het algemeen geneest de wond snel en zonder complicaties. De eerste weken zijn de schaamlippen nog wat overgevoelig en gezwollen. U kunt de wond verzorgen door deze met een vloeibare zeep te wassen en daarna goed droog te deppen. Uw plastisch chirurg zal u na een week controleren. Tijdens deze controle wordt gekeken of de wond goed geneest.
Een schaamlipcorrectie is een operatie en heeft zodoende dezelfde risico’s als iedere andere operatie. De wond kan gaan nabloeden of er kan een infectie optreden. Beide complicaties komen echter zelden voor.
Uw plastisch chirurg behandelt u naar beste kunnen en inzichten. Een garantie op een perfect resultaat kan echter nooit gegeven worden. Er kunnen altijd complicaties optreden die het eindresultaat negatief beïnvloeden. De plastisch chirurg zal van te voren goed de voor- en nadelen van de ingreep bespreken om een teleurstelling achteraf te voorkomen.
Het onderwerp schaamlipcorrectie bestaat uit algemene teksten, bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw arts. De algemene informatie kan niet altijd recht doen aan iedere individuele situatie. Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal de plastisch chirurg ze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.
Copyright 2024 Elkerliek
Deze website maakt gebruik van cookies.