Veelgestelde vragen Oogheelkunde

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Oogheelkunde | Veelgestelde vragen Oogheelkunde

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Veelgestelde vragen Oogheelkunde

Heb ik een verwijzing nodig voor de oogarts?
Voor iedere specialist in het ziekenhuis hebt u een verwijzing nodig. Zolang de oogarts u structureel laat terugkomen, heeft u geen nieuwe verwijzing van een eerstelijns zorgaanbieder nodig.

Ik kom voor de eerste maal bij de oogarts. Mag ik zelf met de auto rijden?
De kans bij een bezoek aan de oogarts is altijd aanwezig dat uw ogen gedruppeld dienen te worden. Dit is omdat de oogarts uw ogen dan beter kan onderzoeken. Indien er een vervolg afspraak gepland moet worden, kunt u altijd aan de oogarts vragen of druppelen dan nodig is. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze folder “Weg en wijs polikliniek oogheelkunde”.

Ik heb een afspraak bij de oogarts voor mijn kind. Waar moet ik rekening mee houden?
Afhankelijk van de klachten is de kans groot aanwezig dat bij dit bezoek gedruppeld gaat worden om onderzoek beter mogelijk te maken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze folder “Weg en wijs voor kinderen bij de oogarts”.

Hoe kan ik mijn medische gegevens opvragen bij de oogarts?
Uw medisch dossier kunt u opvragen bij de afdeling Cliëntenbelangen, clientenbelangen@elkerliek.nl, 0492-59 51 04. Voor meer informatie betreffende uw medische gegevens verwijzen wij u naar de ziekenhuisbrede folder “Medische gegevens”.

Ik ben elders bij een oogarts behandeld, maar wil overstappen naar het Elkerliek Ziekenhuis. Wie vraagt mijn gegevens op?
U bent zelf verantwoordelijk voor het opvragen van uw medische dossier in het ziekenhuis waar u behandeld werd, volgens het daar geldende opvraag protocol.

Moet ik mijn contactlenzen uit doen als ik een afspraak heb bij de oogarts?
Nee, u mag uw contactlenzen in laten. Het zou prettig zijn als u de gegevens mbt de sterkte van de lenzen, een contactlensdoosje en een reservebril meeneemt.

Wat zijn de kosten van mijn behandeling?
Meestal wordt dit pas bekend na uw bezoek aan de oogarts, en als de vraagstelling en diagnose van de behandeling bekend zijn. U kunt dan ook contact opnemen met afdeling Zorgadministratie van het Elkerliek Ziekenhuis. Meer informatie vindt u op de pagina Kosten van uw behandeling

Wat kost een rijbewijskeuring?
RBW keuring zonder verdere aanvullende onderzoeken € 80,00.
RBW keuring met aanvullend onderzoek, bijvoorbeeld Gezichtsveldonderzoek € 100,00.

Wordt het aanmeten van een nieuwe bril bij een optometrist vergoed?
Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering, u kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

Voor de belastingaangifte heb ik een uitdraai nodig van al mijn oogheelkundige bezoeken van afgelopen jaar. Hoe kan ik deze opvragen?
U kunt hier voor een email sturen naar helpdeskzorgadministratie@elkerliek.nl met vermelding van reden van verzoek, en kopie van uw identiteitsbewijs bijgevoegd.